Välkommen till Uddetorpar'n

Odlar och säljer grönsaker:

Om Uddetorpar'n

Historien om Uddetorpar’n

Björn och hans far Olle odlade grönsaker och potatis till KF (Konsum lagret) men KF lade ner lagret här i Eskilstuna 1971 Då öppnade de en affär i en källarlokal på 300 kvm. på Gränsgatan 25. Det som de själva odlade räckte inte till så de fick börja köpa in grönsaker och frukt från Hälsingborg.

På den tiden sålde alla affärer packade grönsaker och frukt men vi sålde allt i lösvikt så det vart succé. Huset med källarlokalen revs 1978 samtidigt som Björns pappa tog pension, men hjälpe till lite då och då. Vi flyttade till en affärslokal på Heljestrandsgatan 7 men den visade sig ligga alldeles för avsides till, så 1983 när barnavårdcentralen på Eleonoragatan 4 vart ledig så flyttade vi dit.

Men vartefter som alla stormarknader dök upp & även började sälja i lösvikt så beslutade vi oss 1989 att sälja affären till Aspesta frukt & grönt.

Torget

Vi har stått på torget sen 1982 ca 3 månader om året, och nu när affären var såld så började vi stå 9 månader om året, från påsk till jul.
När vi började på torget förstod vi att alla bara ville köpa det vi hade odlat själva, så vi började odla ett bredare sortiment av grönsaker.
På torget har vi haft hjälp av min syster Christine och våra goda vänner Harriet och Bengt som alla är pensionärer.

Gården

Vi arbetar sju dagar i veckan från början av maj till jul, varav två dagar på torget så det är svårt att hinna med allt ogräset som vi rensar för hand.
Tack och lov har barnen Per och Daniel & deras kompisar hjälpt oss att plocka potatis till vintern.
Det här är en livsstil som vi trivs med, vi vet inte om något annat. Belöningen är att våra kunder berömmer våra varor, då orkar man lite till.
Vi hoppas att du har glädje av att handla av oss, du får personlig service och alltid nyupptagna grönsaker


/Björn & Birgitta Lindström

En torg dag

Webdesign By Fredrik G     Copyright © uddetorparn.se